Magánének

Magánének tanszak

Szakmai vezető:                   Szabó Magdolna 

Tanáraink:                             Dainé Szűcs Katalin (hangegészségtan is)
                                               Dobi-Kiss Veronika

                                               Gaál-Wéber Ildikó
                                               González Horváth Mónika
                                               Hintalan-Mondok Yvette
                                               Tóth János (beszédtechnika és színpadi gyakorlat)
                                               Szalay Klára (olasz nyelv)

Korrepetitor tanárok:           Baja Mónika, Bozay Melinda, Gáborné Jászberényi Lilian,
                                               Sólyom Erdélyi Krisztina

 

A tanszakunkon folyó magas színvonalú, szakmai, művészi és pedagógiai munkát az alábbi idézet tükrözi:
„Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindenek javára legyél. Egyetlen ismeret van a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég , benned a létra” (Weöres Sándor: A teljesség felé c .könyvéből)

A zenei nevelés: Emberalakítás. Ez számunkra mély morális és esztétikai célkitűzés.

Növendékeink szakmai fejlődéséhez, útkereséséhez minden támogatást megad a tanári kar. Kiváló felkészültségű operaénekes, énekművész kollégáink több évtizedes szakmai múlttal és pedagógiai gyakorlattal rendelkeznek.  Az országos énekversenyeken évtizedek óta kimagasló eredményeket érünk el.  Beiskolázóink nagy számban felvételt nyernek a  Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre , valamint  vidéki és nemzetközi  felső oktatási intézményekbe.

A zeneiskolákkal –ahonnan a növendék utánpótlást kapjuk - szoros szakmai kapcsolatot ápolunk. Közös programokkal, koncertekkel színesítjük együttműködésünket. A zeneakadémia professzorai rendszeresen kurzust, meghallgatást tartanak nálunk, szakmai tanácsokkal látva el tanítványainkat, zenei pályára készülő növendékeinket.

Programjaink változatosak: sok, zenei közéletben neves, híres művészt hívunk, akik művészi hitvallásukról vallva, segítik tanítványaink szakmai, emberi fejlődését.

A színpadi gyakorlat óra új színfoltot hozott képzésünkben. Álljon itt Hamari Júlia világhírű operaénekesnő, énekművész gondolata:
„A szavaknak belső energiája van, minden szó mögött hihetetlen melegség és mélység van, ezt élővé kell tenni. Nem helyes az instrukció: Mondd jobban a szöveget! A zenében nincs konkrétum. A szöveget élni kell!”