A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.
- Solti György

Hangszerészképző

 

Az iskolánk képzése iránt érdeklődők számára

nyílt napot tartunk

2020. február 18-án 16 órától a Vörösmarty utcai telephelyünkön.

(A részvételi szándékról kérem, küldjön egy e-mailt a következő címre: nemeth.petra@zeneakademia.hu)

 

 

Felvételi tájékoztató:

 

A következő képzés várható indulási ideje 2021 szeptembere, a felvételi jelentkezés időpontját a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium honlapján (www.konzi.hu) fogjuk közzétenni.

Az OKJ rendszer teljes egészében átalakul, azonban a változások részleteit még nem ismerjük. Igyekszünk folyamatosan tájékozódni és tájékoztatást adni az érdeklődőknek az új szabályozás adta lehetőségekről.

 

Jelentkezéséhez a következő dokumentumokat kell csatolni:

- Felvételi kérelem, motivációs levél: írásos jelentkezés, amelyben a jelentkező megfogalmazza felvételi szándékát és érdeklődéséről is ír néhány mondatban. Kérjük, mindenképpen tüntesse fel ebben a választott szakmairányt és az esetlegesen szóba jöhető további szakmairányokat is.

- Önéletrajz

- Gyakorlati képzőhely befogadó-nyilatkozata, melyben a választott műhely vezetője írásban vállalja, hogy a 2+1 éves képzés ideje alatt gondoskodik a tanuló megfelelő gyakorlati oktatásáról. Oktatóműhelynek csak olyan műhelyt lehet választani, amelyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megfelelőnek ítélt a feladatra.

A műhelyek végleges befogadó-nyilatkozatot csak próbamunka után adhatnak, annak hiányában igazolásuk csak szándéknyilatkozatnak minősül.

Gyakorlati oktatóműhely kereséséhez kérés esetén megpróbálunk segítséget nyújtani.

 

A felvételi eljárás részei: Felvételi beszélgetés, valamint művészeti és hangszeres irányultságot vizsgáló teszt kitöltése.

 

Érettségi: Ha a jelentkezéskor még az érettségi vizsga előtt áll, kérjük, írja be ezt az önéletrajzba, és a vizsga letétele után, pótlólag mutassa be a megszerzett bizonyítványt.

Korábbi szakirányú (pl. faipari, fémipari, zenei, nyelvi, stb.) tanulmányok vagy végzettség nem feltételei a jelentkezésnek.

Nyelvi és a választott szakmával kapcsolatos hangszeres tanulmányok a képzés részét képezik. Amennyiben rendelkezik a választott szakmával kapcsolatosan min.5 év igazolt zeneiskolai tanulmánnyal, úgy az alól felmentést kaphat.

 

Intézményünkben jelenleg csak olyan diák tanulhat, aki betöltötte 18. életévét, érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik, de legfeljebb a tanulmányi idő utolsó évében (2+1 év) tölti be a 25. életévét.

 

Iskolánk tanárai:

 

Balogh Miklós – rézfúvós szakmai ismeret

Bársony-Belicza Júlia – zenei alapismeret

Békés Balázs – orgona szakmai ismeret

Csernai Zoltán – fafúvós szakmai ismeret

Lakatos László – hangszerész szemlélet

Lendvai Tamás – címzetes igazgató, zongora szakmai ismeret

Nagy Ákos – cimbalom szakmai ismeret

Nagy András – vonós szakmai ismeret

Naszlady Ágnes – hangszeresztétika

dr. Pap János – hangszerakusztika, hangszertervezés

Pelyhes Gábor – anyagismeret, szakrajz, foglalkoztatás II. (vállalkozási ismeretek)

Varga Márton – pengetős szakmai ismeret, tanulmányi ügyintéző