A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.
- Solti György

Rónai László

Vonós hangszerész mester

A hangszerek és a zene iránti érdeklődésem már nagyon korán kialakult. Ötéves koromban kezdtem el a zenetanulást, ekkor tartottam a kezemben először hegedűt. Jelenleg is aktívan zenélek.

Hobbiként először játékokat készítettem fából, majd egyre bonyolultabb tárgyakat. Középiskolásként építettem meg az első hangszeremet. Egyre inkább nyilvánvalóvá vált a szakma iránti elkötelezettségem.

Az érettségi után felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hangszerészképző iskolájába, majd 2010-ben szereztem oklevelet. Szakmai ismereteimet Rácz Barnabás nagybőgő készítő mester műhelyében szereztem meg. Végzett hangszerészként további gyakorlati ismeretek, tapasztalatok nyerése céljából a korábbi tanuló műhelyemben maradtam.

2018-ban megnyitottam a saját műhelyemet. Folyamatosan fejlesztem a szakmai ismereteimet. Figyelemmel kísérem a vonós szakma fejlődését, és jó kapcsolatot ápolok a hazai és külföldi hangszerészekkel. Tagja vagyok a Magyar Hangszerész Szövetségnek.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hangszerészképző iskolájának oktató mestereként részt veszek a hegedűkészítő tanulók gyakorlati képzésében.

www.ronaiviolin.hu