2018. február 20-án, kedden nyílt napot tartanak a Hangszerészképzőben, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a különböző hangszerész szakmákkal és azok mai mestereivel. További információ ITT

2018. február 12-én iskolánkba látogatott Kemenes András, a Zeneakadémia tanára. A Ferencsik teremben tartott kurzuson az országos versenyre készülő diákjaink csiszolhatták tovább a műsorukat. Ezúton is köszönjük Tanár úr hatalmas segítségét! A kurzusról készült képeket ITT tekinthetik meg.

Nagy sikerrel szerepeltek diákjaink a 2018. február 10-én megrendezett Országos Szakgimnáziumi Zenekari Versenyen.
Fúvószenekarunk és szimfonikus zenekarunk 1. díjat hozott el, míg kamarazenekarunk 2. helyezést ért el.
Nagyon köszönjük a karmesterek, Dubóczky Gergely, Kiss Zoltán és Tuska Zoltán kiváló munkáját!
Külön öröm volt látni a sok közismeretet tanító kollégát is a nézőtér soraiban, a lelkes muzsikáláshoz az ő csillogó szemeik is hozzájárultak.

2018. február 3-án, szombaton este került megrendezésre az Év Fiatal Jazz Zenésze verseny a Magyar Jazzszövetség szervezésében a Budapest Jazz Club-ban. A hét döntős közé három bartókos növendék került be, Farkas Zsolt, Pál Gábor és Cseh Péter. A szakmai zsűri végül Farkas Zsoltnak ítélte oda a díjat. A Bartók konzi munkáját elismerő oklevéllel köszönték meg.
 

2018. január 27-én, Nyíregyházán rendezték meg a Középiskolások V. Zenei Versenyének országos döntőjét, ahol népzenész diákjaink nagy sikerrel szerepeltek.

Népi hangszer kategória - 1. korcsoport:

Töreky Borbála (citera) - Különdíj
Wéber Dorina (citera) - 2. helyezés
Lászlófi Radna (citera) - 1. helyezés
Thoma Noémi (citera) - 1. helyezés

Népi ének kategória - 1. korcsoport:

Wéber Dorina - Különdíj

Népi hangszer kategória - 2. korcsoport:

Korpás Réka (koboz) - Különdíj

Népi ének kategória - 2. korcsoport:

A Bartók konzi ebben az évben is megrendezi hagyományos zongoragáláját. Idén Mozart születésnapján, január 27-én, szombaton 11 órakor várjuk az V. Nemzetközi Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraverseny győzteseit illetve a nézőtérre mindenkit, aki szívesen hallgat tehetséges fiatal zenészeket. A belépés díjtalan.

A koncert plakátját itt tekinthetik meg.

Hartmann Domonkos, iskolánk 12. évfolyamos növendéke nagy sikerrel szerepelt a Prágában megrendezett Jan Vychytil versenyen: korcsoportjának 1. helyezése mellett a a fődíjat is elhozta. Köszönjük Kardosné Kemény Krisztina felkészítőtanári munkáját is.

A tehetségkutató versenyek sikerének titkát kutatva, a gyermekek zenei neveléséről beszélt iskolánk igazgatója, Dr. Benkő Szabolcs a Karc fm műsorában. Az adást ezen a linken hallgathatják meg:

http://karcfm.hu/archiv/spajz-2018-01-15-0900-1159/

Szép számmal érkeznek a jelentkezések iskolánk jövő tanévben induló képzéseire.
Sajnálatos módon azonban a postai kézbesítések nagyon lassúak. Szeretnénk ezért megkérni mindenkit, aki ezen az úton küldte el dokumentumait, hogy írjon egy megerősítő e-mailt is a következő címre:

bbzsz@lisztakademia.hu

Nagy segítséget nyújt ezzel nekünk a gördülékeny meghallgatások szervezéséhez. Köszönjük az együttműködést!

2018. január 11-én iskolánkba látogatott Dr. Kutnyánszky Csaba, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettese. A végzősök számára tartott előadásában bemutatta a Zeneakadémia képzési palettáját és a felsőfokú felvételi eljárás menetét, praktikus tippekkel segítve diákjaink. A tájékoztatón készült képek megtekinthetők a galériában.