A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.
- Solti György

Caspar Frantz kamarazene mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2024. január 29.

A lipcsei Mendelssohn Zene- és Táncművészeti Főiskola professzora február 27-én és 28-án 10.00–13.00 és 15.00–18.00 között tart órákat a X. teremben a Zeneakadémia kamarazene-csoportjai számára.

A kurzuson aktív résztvevőként a Zeneakadémián tanuló kamaracsoportok jelentkezhetnek az ITT található online űrlapon, legkésőbb február 20. éjfélig.

Passzív résztvevőként bárki díjtalanul részt vehet, előzetes jelentkezés nem szükséges. A kurzusról nem állít ki az egyetem igazolást a passzív részvevőknek.

 

Caspar Frantz (fotó: Adam Markowski)

 

A kieli születésű Caspar Frantz Matthias Kirschnereitnél (HMT Rostock) és Eberhard Feltznél (HfM Hanns Eisler) tanult Berlinben. Nagy támogatást kapott továbbá a Renate Kretschmar-Fischerrel, Elisabeth Leonskajával, Christoph Eschenbachhal, valamint Kurtág Györggyel és Mártával való intenzív művészi együttműködésnek köszönhetően.

A Rheingaui Fesztiválon való debütálása óta Caspar Frantz olyan jelentős fesztiválokra kapott meghívást, mint Ravinia, Montreux, Schleswig-Holstein, Gstaad, Beethovenfest Bonn és IMS Prussia Cove. Szólistaként fellépett az MDR Orchestra Leipzig, a Kammerakademie Potsdam, az Ensemble Resonanz, az Ensemble Kaleidoskop együttesekkel.

Caspar Frantz lelkes kamarazenész, Julian Arp csellistával több mint két évtizede alkot duót, kamarazenei partnerei többek között Chloe Hanslip, Antje Weithaas, a Vogler Quartet, Sabine Meyer és Anna Prohaska szoprán.

2016-ban beválasztották a lipcsei "Felix Mendelssohn Bartholdy" Hochschule für Musik und Theater tanszékére, a zongora kamarazene professzorának.