A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.
- Solti György

Évnyitó

2021. augusztus 26.

A 2021/22-es tanév ünnepélyes megnyitására 2021. szeptember 1. szerda reggel 8 órakor kerül sor.

A 9. évfolyamos tanulókat kérjük, hogy 7.40-re érkezzenek meg, és az aulában kifüggesztett névsorok alapján keressék meg a Ferencsik teremben az új osztályfőnöküket és az osztálytársaikat. Ezen az alkalmon igazgató úr személyesen nyitja meg az évet, kérjük az eseményhez méltó öltözék viselését.

A 10-12. évfolyamosoknak osztályközösségi szinten tartjuk meg a tanévnyitót, ezen tanulóinkat is kérjük, hogy legalább negyed órával a kezdés előtt legyenek az iskolában, és az osztálytermeikben várják az osztályfőnöküket.

Az évnyitó után három osztályfőnöki órát tartunk, ahol az induláshoz legfontosabb tudnivalókat ismertetik az osztályfőnökök.

Az érettségi utáni képzésben résztvevőket szintén szeptember 1. szerdán várjuk, az iskola Ferencsik termébe. A 9 órakor kezdődő tájékoztatón számukra is elmondjuk az évkezdés lényeges információit.

Már szeptember 1-jén elkezdődnek a klasszikus szakosok zenekari/énekkari gyakorlatai, amelyek szeptember 1. és 10. között zajlanak majd. Nagyon kérjük, hogy mindenki hangszerrel érkezzen, és számítson rá, hogy akár késő délutánig az iskolában kell maradnia próbán. A pontos beosztást aznap reggel függesztjük ki az aulában.

A további praktikus kérdésekről (zenei tanítás, tankönyvosztás, ebéd stb.) az osztályfőnökök adnak felvilágosítást.

Mindenkinek zenében és sikerekben gazdag új tanévet kívánunk!