A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.
- Solti György

Igazgatói köszöntő

Üdvözöljük a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium honlapján!

Napjainkban szinte természetesnek nevezhető, hogy ha információkat szeretnénk kapni egy intézményről, azonnal kattintunk a netre és már írjuk is a keresőbe az iskola nevét. Jogszabályi kötelességünk is a működésünkről való naprakész és helytálló tájékoztatás: az alapdokumentumaink, az oktató-nevelő munkánkkal kapcsolatos tájékoztatók, a részletes programunk hírei mind-mind megtalálhatóak a honlapunkon. Reményeink szerint az elérhető információkból kiviláglik majd, hogy a magas színvonalú, biztos zenei alapot nyújtó, a felsőfokú tanulmányok folytatására eredményesen felkészítő képzés mellett fontosnak tartjuk a hagyományok ápolását és a folyamatos megújulást is.

Tradíció és innováció: ellentétesnek tűnő kifejezések, de nem lehetetlen egyszerre kitartani mellettük. Büszkén vállaljuk múltunkat, és különös becsben tartjuk azt a nemes gesztust, amelyet Liszt Ferenc tett jogelődünk, a Nemzeti Zenede megalapításakor az intézmény javára: két jótékonysági hangversenyt adott, melynek bevétele fedezte az indulás költségeit. 1840-ben történt mindez, és azóta töretlenül folyik tevékenységünk – kötelességünknek érezzük, hogy alapítónk szellemiségéhez hűen, elődeink példáját követve, de a modern kor kihívásainak is eleget téve, méltóan szolgáljuk a magyar zeneoktatást.

Honlapunk szerkesztésekor célunknak tekintjük azt is, hogy látogatóink ne csak egy száraz adatgyűjteményt találjanak oldalunkon: Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy felhasználóbarát módon, színesen tájékoztassunk mindarról, ami közösségünk életében fontos. A még személyesebb kapcsolattartáshoz segítségül hívjuk a közösségi médiát és a videómegosztó portálokat is, így a távolból is átélhető mindaz, ami velünk történik. Ezáltal is szeretnénk otthonosabbá tenni az iskolát, hogy minden jelenlegi, jövőbeli és nem utolsósorban múltbeli diákunk, családjaik, kollégáink szívesen térjenek vissza hozzánk és örömmel tapasztalhassák meg a Bartók konzi közösségformáló erejét. Bízunk abban, hogy együtt sikeres lesz a további munkánk is.

      Dr. Benkő Szabolcs