A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.
- Solti György

Pilinszky és Nemes Nagy 100

2022. május 19.

A humán munkaközösség tanárai ebben a tanévben is megrendezték a vers- és prózamondó versenyt, hirdettek szépírói pályázatot a költészet napja alkalmából. A hagyományos eseményeken túl többfordulós csapatverseny részesei is lehettek a konzis diákok, mert ebben a tanévben emlékeztünk meg Pilinszky János és Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulójáról. Ebből az alkalomból zeneszerzői pályázatot is hirdetett a zeneszerzés tanszak, amelynek feltétele volt, hogy a komponált művek kapcsolódjanak a két költő egyikének pályájához, alkotásaihoz. Képzőművészeti pályázatunkra olyan fotókat, grafikákat, festményeket vártunk, amelyeket Pilinszky és/vagy Nemes Nagy művei ihlettek.

Április 22-én délután sokan gyűltek össze a Ferencsik Teremben, hogy meghallgassák a szavalókat, részesei lehessenek a beérkezett versek, novellák értékelésének, megtudják, melyik csapat győzött a Pilinszky 100 – Nemes Nagy Ágnes 100  versenyen, és nem utolsó sorban meghallgassák azokat a műveket, amelyeket a zeneszerzős diákok komponáltak.

Nagyszerűen sikerült délután volt, valódi „teltházas” előadás.

Az eredmények:

CSAPATVERSENY: 1. Balogh Ilona, Juhos Fanni, Pálfai Kinga; 2. Kozma Levente, Massányi Péter, Vakán Zsuzsanna; megosztott 3. Oszvald Johanna, Farkas Ida, Joubert Lídia illetve Fogarassy Hajnalka, Ollé Lenke, Ioni Eduárd

SZAVALÓVERSENY: 1. Szűcs Liza 2. Nemes Borka 3. Fogarassy Hajnalka; különdíj: Varga Lili

SZÉPÍRÓI PÁLYÁZAT: 1. Kozma Levente 2. Juhos Fanni 3. Majercsik Lili

KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT: különdíj: Fogarassy Hajnalka

ZENESZERZŐI PÁLYÁZATra  két nagyszerű mű született, alkotók: Szegvári Roland, Hőnich Csenge

 

Köszönjük minden résztvevőnek, nézőnek a jelenlétet, a tapsot, jövőre ismét találkozunk!

 

A rendezvény képei