A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.
- Solti György

„Tradíció és innováció” – megkezdődött a Konzi 2024/25. tanéve

2024. szeptember 5.

Ünnepélyesen elkezdődött a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlóiskolája, a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium 2024/2025-ös tanéve az elsős növendékek és az egyetem vezetősége jelenlétében.

Idén is folytatódik az Új Zenei Projekt, és a zenekar immár hagyományos sorozata a Zeneakadémián, utóbbira jegyeket ITT lehet venni.

 

A Bartók Konzi Szimfonikus Zenekara (fotó: Zeneakadémia / Valuska Gábor)

 

A Konzi nyara is tartogatott izgalmas eseményeket: ötnapos szolfézs táborunkban a tanulás mellett érdekes programokkal vártuk a résztvevőket, augusztus 20-a alkalmából pedig Csambalik Tivadart, a Hangszerészképző oktatómesterét Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatával tüntették ki.

 

Csambalik Tivadar a díjátadón

 

„... a felsőfokú tanulmányok folytatására eredményesen felkészítő képzés mellett fontosnak tartjuk a hagyományok ápolását és a folyamatos megújulást is. Tradíció és innováció: ellentétesnek tűnő kifejezések, de nem lehetetlen egyszerre kitartani mellettük. Büszkén vállaljuk múltunkat, és különös becsben tartjuk azt a nemes gesztust, amelyet Liszt Ferenc tett jogelődünk, a Nemzeti Zenede megalapításakor az intézmény javára: két jótékonysági hangversenyt adott, melynek bevétele fedezte az indulás költségeit. 1840-ben történt mindez, és azóta töretlenül folyik tevékenységünk – kötelességünknek érezzük, hogy alapítónk szellemiségéhez hűen, elődeink példáját követve, de a modern kor kihívásainak is eleget téve, méltóan szolgáljuk a magyar zeneoktatást.” – olvasható Benkő Szabolcs igazgatói köszöntőjében, intézményünk ennek szellemében a jövőben is ezt a kettősséget képviseli.